Training

Thijs Ghekiere

Functional Training Coach

Tijdens een grondig intake gesprek bepalen we samen wat uw doel is en zetten we dit om naar SMART principes.

Daarnaast bespreken we wat mogelijke barrières kunnen zijn om uw doel te bereiken en hoe we die kunnen omzeilen. Deze eerste kennismaking is een heel belangrijke stap in onze samenwerking en ik neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor. Als we een huis bouwen starten we met een goede fundering, een goede stabiliteitsberekening, ... . Bij klassieke programma's (fitness, start-to-run,...) wordt er echter onmiddelijk gestart met bouwen. Als onze fundering echter niet optimaal is resulteert dit na verloop van tijd in lichte kwaaltjes (blessures) en verminderde prestaties. Ik start dan ook eerst met een screening van uw lichaam om te kijken of er bepaalde "zwakkere schakels" in uw beweegketen zitten. Tijdens een eerste periode werken we dan ook veel aan stabiliteit, mobiliteit, beweegkwaliteit, ... . Daarna zijn we klaar voor een tweede periode waar de intensiteit serieus de hoogte in gaat. Op deze manier werken we samen aan het behalen van uw doel met minder kans op drop-out. Een tweede belangrijke principe is dat we bewegen zoals het lichaam gemaakt is om te bewegen. Dit wil zeggen in spierketens en in verschillende richtingen. Een laatste maar zeker niet minder belangrijk punt is dat de trainingen ook leuk en fun moeten zijn! Vermits er echter veel meer uren zullen zijn (logisch!) dat we elkaar niet dan wel zullen zien gaan we ook kijken wat we kunnen doen naast de gezamenlijke trainingen om uw doel te bereiken (coachen).

PERSONAL TRAINING

Elke klant is verschillend en elk individu heeft een andere behoefte, waarde, doelstelling, lichaamsbouw, leef - en beweegpatroon. Daarom is Personal Training de meest persoonlijke aanpak naar een individueel doel.

Ongeacht deze doelstelling (blessurepreventie, revalidatie, algemene fitheid, afslanking, sportspecifiek, versteviging,...), als uw personal trainer maak ik samen met u een planning op, rekening houdend met uw (sport)verleden en huidige situatie, die haalbaar en uitdagend is.


SMALL GROUP TRAINING

Tijdens een Small Group Training heb je de voordelen van individuele training gekoppeld aan de gezelligheid van een groep. Het maximaal aantal deelnemers is 5 om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen. Er wordt meestal gekozen voor een circuit-training waarbij er verschillende stations zijn. Per oefening bied ik je de nodige pro- of regressies aan zodat iedereen op zijn eigen tempo kan werken.


LOOPANALYSE

Referenties

Loopanalyse kan belangrijk zijn om enerzijds uw kans op blessures te verminderen en

anderzijds uw loopefficiëntie te verbeteren.

Hoe en waar plaats je uw voet? Plaats je uw voeten op 1 lijn? Land je op uw  hiel of midfoot?

Hoe zit het met de rotatie van uw romp? Zakt uw bekken in tijdens het lopen? We gaan

eventjes samen lopen en daarna film ik je even waarna ik frame per frame uw looptechniek

kan analyseren. Een minder efficiënte looptechniek kan enerzijds het gevolg zijn van niet

goed weten hoe je moet lopen of anderzijds door bepaalde spieren die tijdens het lopen

niet optimaal hun "job" doen. Naast het analyseren geef ik je ook een schema mee met

enerzijds looptechnische oefeningen en anderzijds enkele spierverstevigende oefeningen.

Dit op maat natuurlijk."Thijs zijn kracht is zijn rust en positivisme. Ik ben dankzij hem terug in beweging gekomen en dat voelt super!"

- Karen Peger (psychotherapeute)


"Wou je nog even bedanken voor de fijne en erg waardevolle samenwerking!! Top trainer en top gast! Dankzij jou heb ik terug wat spieren opgebouwd en ik ga het zeker zo verder zetten!!

- Kristof Van Waelderen


Day 5 of 8 with Norman Bates and still standing, this is almost the only shot we did on tripod all others are handheld. thank you thijs ghekiere for keeping me in shape.

- Bjorn Charpentier (camerman)


En dankbaar voor de vele proficiat wensen op mijn BR maar zonder de steun en toewijding van mijn trainers en trainsters zou het nooit gelukt zijn. Daarom wil ik ze langs deze weg bedanken:

Mijn G-trainsters Ann,Betty en Katia mijn speertrainer Dimi en speertrainster Isabelle en mijn personal trainer Thijs

- Hilke Gijsbrechts (o.a. G athlete)


And a 10km run on a monday morning!

Met grote dank aan Thijs Ghekiere om ervoor te zorgen dat elke training pijnloos en een groot plezier was!!

Op naar de 10 Miles!!

- Camille Schmitt (wedding planner)


Heeft net goed getraind bij Thijs Ghekiere en ze voelt zich kiplekker nu:-)

- Isabella Van Remoortele


"het is alweer een paar jaar geleden toen ik voor het eerst bij jou kwam sporten. Je spontaniteit, geduld, "coolness" maar bovenal je professionaliteit hebben ervoor gezorgd dat ik het lang bij jou heb uitgehouden😉 Helaas zorgde mijn verhuis naar Gent er grotendeels voor dat ik niet meer bij jou kon blijven trainen... Wat resulteerde in een jaar zonder sport. De voornemens waren er, evenals het fitnessabonnement dat vergroeide met mijn portefeuille... Maar nergens vond ik wat ik van jou kreeg... Toen de leegte alsmaar groter werd (even een dramatische noot toevoegen) ging ik nog maar eens op zoek... En na een uitgebreide zoektocht kwam ik kortelings bij Sebastian Hermans terecht. Iemand die ook het beest in mij naar boven haalt, motiveert en zijn vak door en door kent. De voldoening is groot en de dankbaarheid evenzeer. Thanks guys, seriously.

En aan al de rest: Sport is de speelgoedafdeling van het leven. – Jimmy Cannon.

- Anouchka Van Keer


Gisteren deelgenomen aan een "gezondheidsquiz". Interessant! Thx Thijs Ghekiere!

Je moest eens weten in hoeveel fabeltjes wij geloven...

- Nadine De Bie


Copyright © Thijs Ghekiere 2014 - All Rights Reserved