Lezingen & workhops

Thijs Ghekiere

Functional Training Coach

Na vele jaren expertise, opgebouwd op basis van studies, ervaring, wetenschappelijke lectuur

en opleidingen, wil ik die nu graag met anderen delen. In het verlengde van mijn aanpak als trainer wil ik ook hier mensen inspireren en begeesteren. Wil je als sportclub, vereniging, bedrijf, kmo … een enthousiaste gastspreker inplannen, dan kan je mij altijd contacteren. Hieronder vind je een greep van enkele kant en klare workshops. Indien u interesse hebt in een andere workshop kan dit altijd besproken worden.Aanbod

(Aarzel niet om mij te contacteren als je vragen hebt over het aanbod)

CLINIC RUNNING PERFORMANCE

Lopen kan heel belastend zijn voor je lichaam. Zeker als je lichaam hier niet klaar voor is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat joggers geconfronteerd worden met verschillende blessures. Van de “start-to-run”-joggers tot heel geoefende marathonlopers, velen krijgen (of hebben) er reeds mee te maken. Verkeerd bewegen is samen met het volume van training een van de grootste risicofactoren op blessures. Tijdens deze workshop bekijken we wat een goede looptechniek is. Hoe en waar moeten we bijvoorbeeld onze voet plaatsen, wat betekent reactiviteit en waarom is dit zo belangrijk bij het lopen. Waarom is rompstijfheid zo belangrijk bij het lopen? Welke oefeningen helpen om blessures te verminderen en om de performance te verbeteren? Dit zijn slechts enkele zaken die we bekijken gedurende deze workshop. De workshop bevat

zowel een theoretisch als praktisch gedeelte (oefeningen). Deze clinic kan zowel gegeven worden aan de beginnende loper als aan een groep gevorderden of zelf looptrainers.


CLINIC ZITTEN ZONDER ZORGEN

De laatste jaren wordt er meer en meer aandacht geschonken aan de sedentaire fysiologie. Vroeger werd vooral het sporten gepromoot als gezond voor het lichaam, maar nu zien we dat vooral het doorbreken van een zittende levensstijl van belang is. Tijdens deze clinic bespreken we enerzijds wat de negatieve effecten zijn van het langdurig zitten maar zien we ook een concrete reeks van kleine oefeningen om de negatieve effecten te doorbreken. Deze oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd, effectief eenvoudig, kort (1 a 2 min) en gemakkelijk uit te voeren achter een bureau.

QUIZ ME FIT

Referenties

Hoeveel weet je echt af van het lichaam en zijn functies? Tijdens deze ludieke quiz dagen we de deelnemers uit om de correcte antwoorden te vinden op vragen in verband met oefeningen, gezondheid, gewichtsverlies en hoe je er best uitziet op het strand deze zomer :-). Ieder antwoord wordt besproken met de groep en mythes worden tegenover wetenschappelijke correctheid geplaatst. Eten en drinken mag tijdens de quiz en wordt zelf aangeraden.


Aparte clinics:


Nike (meerdere sessies ergonomie)

Minesterie van onderwijs (quiz me fit)

Deufol (Zitten zonder zorgen en hef- tiltechnieken)

Vinck (hef- en tiltechnieken)

IDEWE (verschillende workshops)

Gemeente Affligem (running performance)

Gemeente Putte (ouderen en beweging)

Provincie Vlaams-Brabant (provinciale bijscholing jeugdtrainers)

Gemeente Haacht (better back - infoavond rugscholing)

Gemeente Pepingen (running performance)

't Riemenhofje (ergonomisch bewegen in creche)
Docent:


Syntra Aalst en Sint-Niklaas

Hogeschool Katho Torhout - Odisee Brussel -

Vlaamse trainersschool

Fitness.be

Functional Training Academy


Copyright © Thijs Ghekiere 2014 - All Rights Reserved